Opknappen natuurstenen vloer

Uitlegvideo opknappen natuurstenen vloer

Tekst van meegeleverde artikel voor de website van de klant:

Opknappen natuurstenen vloer.

De hardstenen entree van Metz woninginrichting in Rotterdam was na jaren van intensief gebruik toe aan een opknapbeurt. De loopzones waren dof geworden en zaten vol krassen. Buiten waren lelijke vlekken zichtbaar.

onderhoud opknappen natuurstenen vloer
Versleten loopzones.

Het opknappen van een natuurstenen vloer, zoals deze van hardsteen, is specialistisch werk dat bij Betonpolish in goede handen is.

De video laat zien hoe een en ander heel methodisch in zijn werk gaat.

Voordat met het opknappen van een natuurstenen vloer kan worden begonnen, worden de randen afgeplakt en wordt de vloer leeggemaakt. Dat voorkomt extra nazorg.

De vloer wordt nat geschuurd met diamantschijven. Dat gaat in diverse stappen: van grof naar heel fijn.

Allereerst worden de randen gedaan met een speciale kantenmachine. Deze is voorzien van een rubberen manchet dat spatten voorkomt.

 

Hierna wordt het mengsel van water en slijpsel weggezogen.

Na de randen, wordt de gehele natuurstenen vloer behandeld met een grote schuurmachine. Ook hierbij voorkomt een manchet spatten.

onderhoud opknappen natuurstenen vloer
De vloer krijgt de eerste schuurgang.

Na de eerste schuurbeurt is de natuurstenen vloer nog dof. In de daaropvolgende beurten, krijgt hij geleidelijk zijn glans weer terug.

Na het schuurproces wordt de vloer met kristallisatiepoeder behandeld. Dit poeder vormt een verharde waterbestendige toplaag en zorgt ervoor dat de vloer langdurig blijft glanzen.

Tot slot wordt de natuurstenen vloer behandeld met steenzeep. Hierdoor wordt de kleur en de glans extra verdiept en krijgt de vloer een blijvende antislip werking.

Dit procedé van Betonpolish kan worden gebruikt bij alle natuurstenen- en betonnen vloeren.

 

 

Betonpolish heeft deze uitlegvideo laten maken. Inmiddels heeft deze uitlegvideo, via het kanaal van Betonpolish, bijna 25.000 views.

.


Video heeft optie ‘ondertiteling’.


Een bevriende internetstrateeg vertelde mij altijd dat ( goede ) filmpjes veel response op gaan leveren. Helaas zijn de kosten en tijdsinspanning voor het maken van een uitlegfilm veel te hoog. Totdat ik in contact kwam met deuitlegvideo.nl. Samen met hen heb nu een filmpje gemaakt wat al meer dan 14.000 maal bekeken is, en nog leuker: er zijn hierdoor enkele mooie opdrachten uit voortgekomen. Door het concept van films maken van de uitlegvideo.nl heeft het mij weinig tijd gekost en bleven de kosten laag, ik ga zeker een nieuwe film maken.
Marcel Kuster

Lees meer over uitlegvideo’s!

The People First!