Mobiele portaalkraan

Uitlegvideo mobiele portaalkraan

Tekst van meegeleverde artikel voor de website van de klant:

Mobiele portaalkraan

Veel bestaande toepassingen om personen en materiaal via een mangat in een ruimte te laten afdalen, zijn vaak lastig te plaatsen, onhandig in het gebruik of zijn beperkt tot 1 persoon voor valbeveiliging.

uitlegvideo mobiel magazijn
Mobiele portaalkraan

Hef en Hijs heeft nu een oplossing die aan bovengenoemde bezwaren tegemoet komt, het Rapide Portaal Systeem. Dit eenvoudig en snel op te zetten systeem heeft bovendien een accu aangedreven powertool om het hijsen, in plaats van met de hand, te vergemakkelijken.

Het Rapide Portaal Systeem is een lichtgewicht systeem van 33 kg dat in een paar minuten door een persoon kan worden opgebouwd. Allereerst worden de beide poten uitgeklapt en verankerd met borgpinnen. Deze zijn gemaakt van luchtvaartwaardig materiaal.
Zodra alle toebehoren zoals de handlier, valstopapparaat met reddingslier en het katrol zijn geïnstalleerd is het systeem operationeel. De loopkat voor materiaaltransport wordt standaard bijgeleverd.


De dwarsbalk is eenvoudig in hoogte instelbaar middels bouten en schroefmoeren.

Zodra het systeem operationeel is, wordt het boven het mangat gereden. De 4 pedaalremmen fixeren het systeem. Het maximale gewicht voor materiaal is 500 kg, antival beveiliging voor meerdere personen gecombineerd 250 kg en voor 1 persoonspositionering 150 kg. Het gehele Rapide Portaal Systeem is gecertificeerd volgens EN795 klasse B.

Zodra de persoon met positioneringsharnas is bevestigd aan het Rapide Portaal Systeem en boven het mangat hangt , wordt het rooster weggehaald. Zijn collega laat hem nu beheerst afdalen tot momenteel maximaal 30 meter.

Personen of goederen kunnen handmatig naar boven worden getakeld. Maar omdat dit fysiek zwaar kan zijn, is het Rapide Portaal Systeem uitgerust met een accu aangedreven powertool. Met behulp hiervan kost het ophijsen geen kracht. Bovendien is het een stuk sneller.

uitlegvideo mobiel magazijn
Powertool voor gemakkelijk ophijsen

 

Hef & Hijs heeft de uitlegvideo laten maken.


Video heeft optie ‘ondertiteling (Nederlands en Engels)’.


Na een geslaagd project bij onze collega's Abird Rotterdam heb ik Deuitlegvideo gevraagd om voor ons een demo te maken voor ons nieuwe Rapide systeem. Wij zijn als organisatie zeer tevreden met het resultaat en de reacties zijn super. Erg professioneel, goede begeleiding en betaalbaar.
Mike Tilly
Product Specialist / Hef & Hijs

Lees meer over uitlegvideo’s!

The People First!